Смажені каштани до смаку нагадують трохи солодку картоплю, нейтральний смак, запах смажених горіхів.
Смажені каштани схожі по смаку на печену картоплю з яскраво вираженим горіховим, трохи солодкуватим присмаком.
У каштанів відсутній яскраво виражений смак та аромат. Їх смакскоріше, нейтральний, тому каштани дуже зручні для приготування салатів, закусок, супів, основних блюд, десертів, випічки. Каштани однаково добре поєднуються і з сіллю, і з цукром – просто вбирають у себе смак інгредієнтів, що додаються.
Смажені каштани, і їхній аромат завжди супроводжує жовтень у Парижі — та й у багатьох інших місцях Франції. Цей аромат можна порівняти із запахом свіжоспеченого хліба.